Ugnspannkaka med blåbär

Ugnspannkaka med blåbär

Ugnspannkaka med massa blåbär. Till det behövs inget annat. Det är i sig en komplett rätt fullproppad med nyttigheter som barnen älskar. Två nävar blåbär, lite ägg, mjölk och mjöl så har du en långpanna, hela middagen klar. Bara vispa ihop och strö över blåbär och så sköter det sig självt i ugnen.  Meat free Monday alltså. 

Ugnspannkaka med blåbär 3

Den reser sig i ugnen och fluffar upp sig. Blåbären gör pannkakan saftig och du behöver inget tillbehör till pannkakan utan äter den bara som den är. Barnen brukar hjälpa till här hemma med ugnspannkakan. Annie knäcker äggen och tillsätter till smeten och båda strösslar över blåbär. Ni som följer mig på Snapchat: matstugan såg att barnen sköter blåbärsdelen. De får hjälpa till alltmer i köket. Igår ville de öva på att knäcka ägg och hålla äggulan i handen så vi knäckte några över diskbänken för tränings skull. 

Ugnspannkaka med blåbär 2

För en långpanna4½ dl vetemjöl

9 dl mjölk (standardmjölk)

5 ägg

1 tsk salt

2 nävar blåbär (eller så mycket du vill ha, jag använde frysta blåbär denna gången och det blev riktigt bra)

Smör (till att smöra långpannan med)

 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C (200 C varmluft)1. Smöra ugnsplåten rejält så att smeten inte fastnar

2. Vispa ihop mjölk, mjöl och salt genom att tillsätta lite mjölk i taget. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten över plåten. Strö över blåbär.
 
3. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 min tills den puffar upp sig och är perfekt gyllenbrun
 

Försöker hålla kvar sommaren lite lite till…

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *