Ugnspannkaka med massa blåbär. Till det behövs inget annat. Det är i sig en komplett rätt fullproppad med nyttigheter som barnen älskar. Två nävar blåbär, lite ägg, mjölk och mjöl så har du en långpanna, hela middagen klar. Bara vispa ihop och strö över blåbär och så sköter det sig självt i ugnen. Meat free Monday alltså.
Den reser sig i ugnen och fluffar upp sig. Blåbären gör pannkakan saftig och du behöver inget tillbehör till pannkakan utan äter den bara som den är. Barnen brukar hjälpa till här hemma med ugnspannkakan. Annie knäcker äggen och tillsätter till smeten och båda strösslar över blåbär. Ni som följer mig på Snapchat: matstugan såg att barnen sköter blåbärsdelen. De får hjälpa till alltmer i köket. Igår ville de öva på att knäcka ägg och hålla äggulan i handen så vi knäckte några över diskbänken för tränings skull.
9 dl mjölk (standardmjölk)
5 ägg
1 tsk salt
2 nävar blåbär (eller så mycket du vill ha, jag använde frysta blåbär denna gången och det blev riktigt bra)
Smör (till att smöra långpannan med)
Mmm, så gott! Kram
Ser riktigt gott ut! Ibland (mest bara för att se om det blir skillnad) har jag i bakpulver men egentligen kanske det inte behövs? Kram!