Köttfärslimpa med det där extra

Köttfärslimpa

Köttfärslimpa som du svänger ihop på nolltid och som alla kommer älska är den här varianten. Den gjorde min bror i söndags efter Parken Zoo. Det är så finurligt lätt. Du häller helt enkelt i löksoppepulver och lite creme fraiche i nötfärsen så är det klart. Han hade hittat receptet någonstans. Barnen var helt sålda och jag fick lova att vi skulle göra den snart hemma. 

Till den goda köttfärslimpan rekommenderas brunsås och gelé eller lingon.Kanske potatismos, potatisklyftor eller vad som helst annat som du tycker om. 

Köttfärslimpa (4 pers)

500 g nötfärs

2 dl creme fraiche

1 påse fransk löksoppa (här användes Blå bands Fransk löksoppa)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C

  1. Blanda ihop allt väl. 
  2. Forma till en limpa och lägg på bakplåtspappersklädd plåt (eller i smord form)
  3. In i ugnen ca 40 minuter. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *