Rabarber, rabarber, rabarber – Massor med Recept

iskall-rabarbercocktail0

Rabarber i  massor kommer här: rabarberkaka, rabarbersaft, rabarberchutney, rabarbersylt och mycket mer. Tänkte att ni skulle få lite härliga helgtips när rabarbern nu har dykt upp i rabatter och affärer. Här är ett inlägg att spara om du gillar rabarber det allra minsta.  Rabarbern är i säsong från maj till och med augusti. Så passa på. Den här härliga iskalla rabarbercocktail till exempel är fantastiskt läskande och somrigt fräsch. 

knackig-rabarberpaj-varldens-godaste0

Minst en  (men man hinner flera) knäckig rabarberpaj hör till varje vår och sommar. Det här är faktiskt den rabarberpaj som omvände mig från skeptisk till rabarber till överförtjust. Tro det eller ej, men jag var tidigare riktigt skeptisk till rabarber. Tyckte det var svårt att få bort det supersura och syrliga. Men jag har helt ändrat mig, det finns så mycket gott att göra på rabarber och hur surt det blir är helt beroende på vad mer man har i. Perfekta smakkompisar till rabarber är t ex vanilj, kola och jordgubbar. 

vaniljdoftande-rabarber-och-jordgubbssaft0

Och på tal om jordgubbar och rabarber så testa den här Vaniljdoftande jordgubbs- och rabarbersaft. Så härligt fräscht. Tillsätt gärna lite syrlighet med citron eller lime. 

Rabarber-och-chiafrösylt-757x667

Rabarber och Chiafrösylt, här kan du med gott samvete ösa på med sylt. Rena nyttigheterna: Lite honung, apelsinjuice så är det klart. Vitaminbomb och gott pålägg på t ex scones. 

kyckling-med-rabarber0

Har ni inte testat rabarber i mat, så bara gör det. Rabarber gifter sig perfekt med t ex kyckling som tillagas i ugnen: Rabarber och kyckling.

Rabarberkaka-med-pärlsocker-757x503

Farmor Vivis Rabarberkaka fick jag recept på av en bloggkollega. Han hade i sin tur fått receptet av en läsare. Riktigt härligt fikakaka!

rabarberchutney0

Rabarberchutney är helt helt fantastiskt gott till allt grillat. Du bara slänger ner massa härliga ingredienser som rödlök, aprikoser, ingefära, kanel osv och så får det puttra ihop sig till en härlig chutney. 

rabarberglass-med-dulche-de-leche2

Rabarberglass med kolaswirl är även det helt fantastiskt gott. Är inte så nöjd med bilden för glassen blev så otroligt god och bilden gör den heöt enkelt inte rättvisa. 

Det var några av mina favoriter med rabarber det. Är det något roligt med rabarber som jag har glömt månne? Säg till så testar jag det. Vill utöka banken med rabarberrecept. 

Linda

En kommentar

  1. Jag älskar rabarber! Rabarber-jordgubbssmothie med kanel är också jättegott. Jag har inte testat att ha rabarber i saltiga maträtter, men det låter också gott. Kram och ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *