Ceasarsallad med asiatisk touch

Ceasarsallad

Ceasarsallad. Håller på att bli galen av stavningen. På mitt Instagramkonto (#matstugan) skriver jag på engelska och där byter man plats på e och a, dvs Caesarsallad. Kände nu att jag blev så förvirrad att jag inte längre visste vad som var svensk och engelsk stavning. Men ska vara rätt nu, hoppas jag. Den här hann jag göra innan vi åkte till Stöten, så ni får den nu. Jag har ett litet litet lager med rätter som kommer allt eftersom. 

Hur som på min tio-i-topp-lista på godaste rätterna är för mig Ceasarsallad. Men det är viktigt att den är suverän i smakerna. Bara måste till en kanondressing för att den ska bli sådär övernaturligt god. Utan dressingen reduceras den till en rätt medioker rätt. Jag har testat mig fram till den bästa Ceasardressingen. Jag har också testat fram de bästa varianterna på Ceasardressing , t ex snabb variant, en lite mer rinnig variant samt en smalare variant. 

Ceasarsallad

Testade en ny variant då jag hade en sojaemulsion med honung och risvinäger hemma där jag inte hade använt allt. Lade till de där typiska Cesarattributen och vips en asiatisk Ceasarvariant. Så nöjd med den att jag bara vill ha den nu. 

kycklingbacon

Testade att använda Kronfågels sprillans nya Kycklingbacon och Minutkyckling med Caesarsmak. Minutkycklingen är redan färdigstekt och skivad. Går snabbt att göra sallad med den. Kycklingbacon blir verkligen gott, inte fullt lika krispigt som vanlig bacon dock, men smakar mjukare och jag gillade verkligen den. 

Kyckling Kronfågel

Du behöver (4 pers)
ca 500 g kyckling
romansallad
krutonger
bacon
tomater
Parmesan, hyvlad
salt, peppar
 
Asiatisk Ceasardressing  

1 äggula

½ msk wasabi

½ msk risvinäger (4,5%)

2 dl rapsolja

1 msk soja

1 tsk flytande honung

5-6 msk finriven parmesan

2 sardeller  (eller Zetas sardellcreme som är väldigt smidig och man slipper hacka och lukta sardell) 

 
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C 
1. Bryn kycklingen runt om i rikligt med smör. Lägg över i ugnssäker form och in i ugnen tills innertemperaturen är 70 C. Det tar ca 30 min. 
2. Skär kycklingfilé i tunna skivor.
3. Knaperstek bacon. Skär små tomater på mitten.
4. Använd färdiga krutonger eller gör egna genom att skära kuber av gott bröd (jag använde dagsgammalt surdegsbröd) i smör/olja och lite vitlök.
5. Lägg upp blad av romansalladen och på med allt annat, ringla över rikligt med dressing. Alternativt så vänder du runt bladen med dressingen och plussar på med resten. Du gör som du själv tycker är snyggast, bäst, godast!
 
Dressingen
Ta ut ingredienserna till dressingen i rumstemeperatur eftersom det är en slags majonnäs du slår ihop och för att den inte ska skära sig så ska ingredienserna vara samma temperatur. 
 
1. Vispa äggula med wasabi och risvinäger. Droppa försiktigt i oljan samtidigt som du vispar hela tiden tills det blir en tjock majonnäs. Rör ner honung och soja.
 
2. Tillsätt parmesan och sardeller. Rör om försiktigt.  
Ceasarsallad

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *