Pralinkurs på Chokladfabriken

 Chokladfabriken pralinkurs            

Vill du hitta på något riktigt roligt med dina barn, partner, kompis eller släkting så gå en pralinkurs på Chokladfabriken. Jag tog med Annie på Chokladfabrikens Pralinkurs 1 förra lördagen, dagen innan vi åkte på skidsemester. Det var en 1½ timmas effektiv kurs och det här var så roligt tyckte vi båda. 

DSC_0173

Jag har varit på flera work shops via bloggen på Chokladfabriken och trodde att jag redan kunde en del. Men på 1½ timma lärde vi oss så mycket och fick så många tips och tricks. Det var också kanon att jag och Annie var ett team. 

Chokladfabriken pralinkurs

Dessutom så blev både jag och Annie så inspirerade och började tänka ut massa roliga smaksättningar på ganache som vi fyllde pralinerna med och olika smaksättningar till sockret man rullade dem i. 

DSC_0193

Vi fick en viktig regel i början av Gustaf Mabrouk som höll i kursen. Den regeln var, till Annies förtjusning, att man måste smaka på allt. Så det gjorde vi. Kakaosmör smakade vi på, det smakar inte så mycket.

Chokladfabriken pralinkurs

Kursen är effektiv. Man ska i grupp om två och två göra varsin smaksatt ganache. Jag och Annie fick i uppdrag att göra hallon-ganache.  

DSC_0226

Hallonganachen fyllde vi sedan i färdiga skal, som förslöts med choklad. Sedan rullade vi dem i lite choklad och sist i kardemummasocker. De andra grupperna fyllde sina skal med moccaganache, citronganache och mörkchokladganache. Vissa med lite alkohol som cognac, vissa utan. De rullades i olika slags socker, t ex citronsocker, eller kaffepulver blandat med socker. 

Chokladfabriken pralinkurs

Annie fick testa på alla moment och tyckte det var så roligt och spännande. Det var flera andra barn med. Tror kursen skulle passa från sådär 7 år och uppåt.

Chokladfabriken pralinkurs

Precis vartenda moment var roligt. Vi fick lära oss att ganachen ska vara 27 grader vid fyllning. Är den mer så smälter skalet man fyller dem i. 

Chokladfabriken pralinkurs

Sedan gick vi hem med 50 praliner med olika smaker. Himmel vad gott. En pralinkurs på Chokladfabriken är en riktigt bra present till någon också som är värd vartenda öre! Annie började direkt då vi gick därifrån att spåna på olika slags smaksättningar till ganache. Riktigt mysigt att göra det ihop med henne också. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *