Nyttiga bars med jordnötssmör, blåbär, chiafrön och lite annat smått och gott. Glutenfritt och mjölkfritt. Vill du ha dem veganska så byt ut honungen till förslagsvis agave sirap. Perfekt med bars till Sportlovet med alla aktiviteter. Efter att man åkt skridskor, skidor eller pulka någon timma så passar det fint med en jordnötsbar. Eller lägg ner i träningsväskan. Kan inte bli bättre efter eller innan ett pass.
Har precis gjort en stor omgång som vi ska ta med till Sälen. Vi kommer åka skidor, precis som förra vintern, en vecka. Ser så fram emot det. Jag är den typen som gör rubbet och tar med. Här köps inte massa livsmedel till dyra pengar på plats inte. Vill även att vi tankar in bra energi fullmatade med näringsämnen av bästa kvalitet. Planering är A och O alltså. De är rätt mäktiga så skär dem i rätt små bars, kanske till och med munsbitar.
Dessa är enkla att fixa. Ingen ugn behövs. Vill du förhöja nyttigheten så krossa eller mortla chiafröna lätt innan du blandar ner dem.
Jordnötsbars med blåbär och chiafrön
2 dl havregryn
1½ dl mandelmjöl
½ dl honung
1½ dl jordnötssmör
1 msk solrosfrön
1 msk chiafrön
1½ – 2 dl torkade blåbär
Gör så här
- Hetta upp en stor panna på medelvärme. Häll ner havregryn och mandelmjöl i den torra pannan och rosta lätt.
- Häll över havregryn och mandelmjöl i bunke. Tillsätt alla andra ingredienser.
- Tryck ner i en form (en mindre form av något slag ca 20 x 15) med bakplåtspapper eller smörpapper. Tryck ut massan så den blir jämntjock. Den ska vara ca 1½-2 cm tjock.
- Ställ formen svalt en stund. Skär upp med vass kniv.
Dessa är helt i min smak! Tack för receptet.
Kram!
Finaste du:-) Kram!