Vegansk chokladmousse, snäppet nyttigare och godare. Du mixar ihop en vegansk chokladmousse på några minuter, ställer den svalt i kylen någon timma. Helgdesserten som du kan äta med gott samvete. Den blir len, lätt söt av bananen och massa chokladsmak. Jag använde agavesirap för att söta den. Du kan givetvis ta honung istället, om du inte är vegan.
Jag toppade den med kokosgrädde och rinnig jordnötssmör. Några björnbär. Helt perfekt. Bjöd barnen på den och sa att det var chokladmousse. De älskade den. Efter ett tag frågade jag vad de trodde att det var i den. De trodde det var choklad. Något förvirrade när de fick veta att det var avokado som de inte alls tycker om.
Kokosgrädde är gott till. Det finns även en sojagrädde på sprutflaska som jag smakade häromdagen som är kanongod tillsammans med chokladmousse. Snart helg, ska bli mysigt. Ikväll ska jag träffa en vän på middag och prata om livet. Ser så fram emot det. Sedan är det min barnhelg och jag och barnen ska gå på museum med vänner i helgen. Riktigt vinternöje av strosa genom museum under vinterhalvåret.
Vegansk chokladmousse (4 port)
½ avokado
1 liten mogen banan
½ dl kakao
½ dl jordnötssmör (+ lite till för att toppa med)
½ dl agave sirap
2 msk mandelmjölk
Kokosgrädde eller sojagrädde
Bär, frukt
Gör så här
Skär avokado och banan i bitar. Mixa ihop allt (utom kokosgrädden) till en slät mousse. Sleva upp i mindre portionsskålar. Sätt plastfolie över. Ställ in i kylen någon timma. Vid servering toppar du med kokosgrädde/sojagrädde, bär, frukt och ringlar lite jordnötssmör över.
Ser så läckert ut! Kram fina du.