Kokosblomsocker kommer från den söta nektarn hos kokospalmsblomman. Det smakar lätt kolaaktigt och inte alls kokos. Det har ett glykemiskt lågt index och innehåller mer näring. Kokosblomssocker är rikt på antioxidanter och innehåller B-vitaminer, magnesium och järn. Att riva ner limeskal fint i kokosblomsocker och sedan doppa frukten i det blir vansinnigt gott. Speciellt färsk ananas, nektariner och ljusa melonsorter blir extra goda i smaken. Jag har en burk färdigblandad i skåpet och då och då får de doppa frukt i kokosblomsocker med lime. Bättre än vilket lördagsgodis som helst.
Kokosblomsocker med lime
Frukt
1 dl kokosblomsocker
1 ekologisk lime
Riv limeskal fint över kokosblomsocker och rör om. Skär upp massa frukt och doppa på.
Ps. Missa inte att du just nu kan vinna en härligt VIP kanonpaket med 4 biljetter till valfri föreställning med Cirkus Scott och babblarna