Vispad feta till allt grillat

Vispad feta till allt grillat

Vispad feta till allt grillat, ja det är sant. Den här krämen passar extra bra till grillad kyckling och grönsaker, men även annat som kött och fisk. Du kan ha röran som en dipp till råa grönsaker också. Krämen är smakrik med smak av vitlök och lite citron, förutom fetaosten. Det går snabbt och du mixar ihop det hela så att det blir till en slät kräm.

Vispad feta till allt grillat

Den ska vara riktigt len så mixa på tills den är sådär len men inte rinnig. Den ska kunna skedas upp inte hällas. Det här blir en så oerhört god kräm som man närapå vill äta upp bara sådär med sked. Blir det mot all förmodan något över av krämen så doppa råa grönsaker som morot, gurka, selleri och så vidare i fetakrämen. Den kommer gå hem bland stora som små.

Vispad feta till allt grillat

  • 1 block feta, i små bitar
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk citronsaft
  • 1/4 citronskal, fint rivet
  • Några droppar olivolja
  • Svartpeppar, grovt malen

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser utom peppar och citronskal. Mixa tills det är en slät kräm.
  2. Överför krämen till en serveringsskål.
  3. Mal svartpeppar över krämen och strössla över citronskalet.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *