Kyckling i knyte med paprika och vitlök

Kyckling i knyte med paprika och vitlök

Kyckling i knyte med paprika och vitlök. Lite oliver, broccoli med mera. Tänka att allt blir sådär extra gott eftersom det är i ett knyte. Vad beror det på? Är det kanske för att det blir lite picknick-känsla över det hela, eller eftersom det är ett överraskningsmoment av att öppna upp paketet, eller är det att man får sitt alldeles egna knyte? Det kanske är just kombinationen. Lite som ett Kinder-ägg.

Kyckling i knyte med paprika och vitlök

Och, när du öppnar upp så har du den godaste mixen av grönsaker och mör kyckling. Det går snabbt att svänga ihop detta och det är mättande. Föreslår även en klick majonnäs eller creme fraiche till, eller kanske en mix av ovanstående. Lite vitlöksbröd till är heller inte fel. Vill du så byt ut persiljan mot andra örter.

Kyckling i knyte med paprika och vitlök

Du gör alltså allt nästan färdigt, pyttsar över på bakplåtspapper och knyter ihop. Sedan gottar det till sig ca 10 minuter i ugnen. Lätt att servera genom att bara fördela ut knytena på tallrikarna. Massa smaker som gifter sig perfekt. Gott att som omväxling skippa potatis, ris och pasta också.

Tips

Du kan såklart ha annat med i knytet, testa dig fram helt enkelt baserat på vad du tycker om. Tips är att testa: rödlök, squash, svamp, blomkål. Ja, verkligen vad du gillar.

Kom ihåg att steka kycklingen så att den bara är knappt klar och får en yta. Den blir helt klar i ugnen.

Använd kyckling av bra kvalitet eftersom den spelar huvudtrollen här. Detsamma gäller grönsakerna. Jag gillar romanticatomater och San Marzano tomater som är lite sötare. Supergoda!

Receptet

Nu över till receptet. Det är då baserat på fyra rätt hungriga personer, så är det några mindre personer med så ta lite mindre. Mina barn verkligen älskade denna rätten, trots att det var så mycket grönsaker i den. Hur bra som helst för då kan vi göra den ofta här hemma. Sist men inte minst så är det inte heller något problem för barn att fixa denna rätten. Roligt och lätt på alla sätt.

Kyckling i knyte med paprika och vitlök (4 port)

  • 600 g kycklingfilé
  • olivolja
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 20 småtomater
  • 8 mindre, frysta broccolibuketter
  • 20 svarta oliver
  • 2 msk fryst persilja
  • salt och peppar
  • 4 bakplåtspapper
  • Majonnäs eller Creme fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 C
  2. Skär kycklingen i bitar och stek på i olivoljan. Lägg över bitarna i en skål.
  3. Skär paprikan i större bitar och stek i samma panna som kycklingen. Pressa över vitlöken. Lägg över i samma skål som kycklingen.
  4. Stek tomater och broccolibuketter och tillsätt oliver efter cirka 1/2 minut.
  5. Häll över kyckling och paprikafräset över det andra. Tillsätt fryst persilja, rör om.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Fukta händerna något och skrynkla ihop arken av bakplåtspapper.
  8. Fördela blandningen på varsitt ark. Snurra runt och ihop till ett knyte som ställs på en plåt.
  9. Baka i ugnen ca 10 minuter.
  10. Skär chilin i tunna ringar och servera på sidan om.
  11. Klicka över Creme fraiche/majonnäs

Ha en fortsatt fin vecka!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *