Chokladsnittar med pistage och ringlad ljus choklad – Veganska. Har tänkt på den här kombon i evigheter, chokladiga snittar, ringlad ljus choklad och gröna pistagenötter. Älskar allt med dem. Ännu mer nu sedan jag faktiskt gjorde dem, efter att ha tänkt på dem så länge. Det var jag och min yngsta som bakade kakorna. Hon tål ju inte mjölkprotein så det bidde mjölkfria chokladsnittar. Vill du inte ha dem mjölkfria så vassego att byta ut margarinet till smör och den veganska chokladen till mjölkchoklad. Det funkar fint det med. All får vara med.
Chokladsnittar med pistage och ringlad ljus choklad – Veganska (ca 30 st)
1 1/2 dl strösocker
2 msk kakao
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 vetemjöl
1 msk ljus sirap
125 g mjölkfritt margarin
Garnering
70 g ljus choklad, vegansk (jag använde ichocs ljusa choklad)
50 g pistagenötter, grovt hackade
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
- Blanda strösocker, kakao, salt, bakpulver och vetemjöl i en bunke.
- Blanda ner margarin och sirap i en bakmaskin eller nyp ihop. Det ska precis gå ihop till en deg.
- Dela upp i tre bitar.
- Rulla ut varje bit till en längd på ca 20-25 cm. Lägg över på en bakplåtspappersklädd plåt. Högst två längder på varje plåt då de kommer flyta ut.
- Platta till varje längd lite.
- Sätt in en plåt i taget i ca 13-15 minuter.
- Direkt då de kommer ut ur ugnen så skär du upp i snittar med en kniv eller en degskrapa. Låt dem kallna
Garnering
Bryt chokladen i bitar och lägg i en liten skål. Sätt in i mikron och smält genom att mikra på låg värme 30 sekunder i taget. Ringla över snittarna. Strössla över pistagenötterna. Tryck till dem lite så de fastnar.
Supersnygga kakor! Bra bjudfika 🙂
Tackar! Eller hur, två flugor i en smäll: snygga och goda:-)