Liten guide till bästa ostarna till ostbricka och tillbehör

ostbricka brillat savarin gruyere Leilas general store ost

Ostguide och tillbehör till ostbrickan kommer här. Vilka ostar ska man ha med på en ostbricka? Liten guide till bästa ostarna till ostbricka och tillbehör serveras här. Jo, man bör ha någon blåmögelost t ex den bästa, nämligen Saint Agur.  En hårdost som en bra Gruyere. Gärna någon Brie, Camembert eller liknande, det fick bli Chaumes och Saint Albray.  Båda rödkittsostar som är krämiga och rätt milda i smaken. 

ostbricka brillat savarin gruyere Leilas general store

Sedan har vi ostarnas ost Brillat Savarin. Jag har hört rykten om att det är Drottning Silvias favoritost. Det må vara hur som med det, det är i alla fall min. Det är otroligt fet och så krämig att den bara smälter ner i munnen. Det finns nog inget som är mer lyx för mig än en vidunderlig ostbricka. Fick jag önska mig vad jag ville äta på min födelsedag, ja, då skulle jag utan att blinka välja ostbricka. Vilken är din favoritost? 

Vad brukar ni ha för tillbehör? Jag brukar ha massa olika tillbehör. Den här gången blev det bra frukter, bär och kex. Gillar Sigdals frökex. Urgoda. Kallskuret har jag för det mesta också. Här kommer några tips på vad som är gott till.

Tillbehör till ostbricka

Päronkompott med lite peppar

Rårörda björnbär

Rostade nötter med honung

Du gör dessa lätt i en handvändning. Vill du inte göra själv så rekommenderar jag verkligen Falbygdens delikatessmarmelader i olika smaker. Gjorda till ostbrickan. Tryffelhonung är också galet gott till. 

Sedan har vi ostarnas ost Brillat Savarin. Jag har hört rykten om att det är Drottning Silvias favoritost. Det må vara hur som med det, det är i alla fall min. Det är otroligt fet och så krämig att den bara smälter ner i munnen. Det finns nog inget som är mer lyx för mig än en vidunderlig ostbricka. Fick jag önska mig vad jag ville äta på min födelsedag, ja, då skulle jag utan att blinka välja ostbricka. 

Bäst att dricka till är bubbel, det passar till de flesta ostar tycker jag. Vad brukar ni dricka till?

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *