Fläskfilé i dragonsås en favorit för helg och vardag

Fläskfilé i dragonsås

Hej från Lindvallen. Vi är fortfarande här i några få dagar till. Visar lite bilder sen. Har bara mobilen med mig. Idag bjussar jag på ett recept som jag älskar och som har legat och väntat på att skrivas in. Det är fläskfilé i dragonsås. Vet inte varför men jag har alltid köpta pommes till. Fast jag annars nästan aldrig köper färdig pommes så gör jag det just till fläskfilé med dragonsås. På något sätt hör det till. Men den är såklart god även med annat. Jag har bara inte testat något annat. Jag har funderat på cous cous, bulgur ugnsrostad potatis. Men så slutar det alltid med att jag köper räfflade pommes ändå. Godast så. Det är inte så många ingredienser här. Bara att köra på. Dragon i såsen gör allt. 

Fläskfilé i dragonsås

Ska ni titta på Let’s Dance ikväll? Om jag orkar hålla mig vaken så ska jag se premiärprorammet. Gillar det programmet. Så roligt att se deltagarnas utveckling och hur modiga de är. Hoppas jag kan hålla mig vaken. Har varit helt slut på  kvällarna efter hela dagar med skidåkning och att fokusera så starkt på barnens åkning. Jag åker delar av dagen baklänges nerför backarna med Magda. Båda är helt otroliga i sin utveckling. Annie åker nu i röda backar och Magda fixar blå backar. Det med tanke på att förra vintern var första gången någonsin som de stod på skidor. De gick i skidskola en vecka förra året, en timma per dag. 

Fläskfilé i dragonsås

1 korv fläskfilé (ca 500 g)
2½ msk vetemjöl
3 dl vatten
5 msk grädde
1½ msk torkad dragon
1 köttbuljongtärning

smör, salt, peppar

 

Gör så här

  1. Putsa filén och skär den sen i 1½ cm tjocka skivor. Bryn dem lätt i smör på båda sidor på hög värme i panna. De ska inte genomstekas! Krydda med salt och peppar. Lägg över bitarna i en gryta.
  2. Rör ut mjölet med lite vatten till en jämn smet. Vispa ner vattnet, grädden, dragon och i med buljonggrejen. Häll blandningen över fläskfilén. Koka upp och låt småputtra sådär 5 minuter så att såsen tjockar på sig.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *