Pizza Bianco med portabello och fikon

pizza bianco premium pizza fikon portabello

Pizza Bianco med portabello och fikon är som en dröm i smaker. I en pizza bianco skippar man tomatsåsen och har mozzarella som botten istället. Supergott. Unna dig i helgen till Melodifestivalen eller varför inte ikväll. Det är ändå fredag. Jag brukar fuska lite och köpa färdig deg, då går det snabbt att göra en pizza bianco. En pizza bianco är även  den perfekta kompanjonen till ett glas bubbel eller vin. Himmel så fort den här veckan har gått. Har inte hunnit något alls, känns det som. 

Gjorde pizzorna i  mellandagarna då min bror med familj var på besök med lilla Bianca och storebror Love. Vi hade åkt skridskor först så det fanns inte så mycket tid för att laga mat, då är en pizza bianco perfekt. Går snabbt att lägga på alla toppings och skjuts in i ugnen. Barnen fick lite annat gott. Pizzan var till oss vuxna. Mina barn vet inte att uppskatta goda svampar och färska fikon, än. 

Min bror med sötnöten Bianca som ännu inte kommit till riktig mat. 

Pizza Bianco med portabello och fikon (1-2 pers)

1 färdig pizzadeg (eller egen pizzadeg)
Olivolja Extra Vergine
1-2 Mozzarellabollar
1/2 rödlök
2 portabellosvampar
2 fikon
25 g pinjenötter
Parmesanost
Bladspenat
Crema di Balsamico

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Baka ut degen och ringla över olivolja
  3. Dra isär mozzarellan och fördela över pizzan
  4. Skiva portabellosvampen och lägg ovanpå osten, skär rödlöken i tunna ringar och fikonen i klyftor, sprid ut över pizzan
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter
  6. Rosta under tiden pinjenötterna, försiktigt i en torr stekpanna
  7. När pizzan är färdiggräddad, toppa med pinjenötter, bladspenat och rejält med hyvlad parmesan
  8. Ringla över lite Crema di Balsamico

Trevlig Fredag och Helg på er!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *