Tre ljuvliga juldrinkar att smutta på i juletid

En drink som är tradition då julen är avklarad och man sjunker ner i soffan är Varm ljus sangria  gjord på vitt vin, kanel och lite konjak.  Några saffranspraliner, som jag tyvärr inte har receptet på längre, men goda var de. I år ligger jag efter med julförberedelser. Det har varit mer än någonsin här innan jul, på alla fronter. Jag behöver sannerligen en god, lugn och rofylld jul nu. Längtar efter att läsa böcker, lägga 1000 bitars pussel, åka skridskor med barnen och se klart sjätte säsongen av Game of Thrones.

En varm choklad med frangelico , mjukvispad grädde, minimarshmallows och lite pudrad kakao. Hasselnötslikören Frangelico är min stora favorit genom alla tider. En likör som smakar nougat. Passar ypperligt i en kopp varm choklad och med en bra tidning eller bok. Gärna framför en brasa

Vad sägs om bubbel med lingonsirap, en touch av lime och rosmarin. En lätt söt-syrlig drink som är fantastiskt vacker dessutom. Lite chokladpraliner på sidan om skadar förstås inte heller. Alltså just nu fattar jag inte hur jag ska hinna förbereda all julmat på några dagar. Men det är bara att ta ett djupt andetag, planera, köra och samtidigt tänka på dessa drinkar. Hur gör det för er? Är ni i fas? Men det jag vet är att det löser sig.

Ha en så fin kväll och kör inte slut på er 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *