Polkaglögg, Glögg med åkerbär eller skånsk äppelglögg

Här kommer glöggtips till julens alla kvällar: alkoholfritt, vinglögg, ekologiskt med smak eller en extra fin en. Saturnus säger sig med årets upplaga av glöggsorter ha skapat det starkaste sortimentet någonsin. Jag är faktiskt benägen att hålla med. Jag har nu inte smakat på exakt alla med de flesta. Som ni kanske ser så är polkaglöggen nästan uppdrucken. Det är årets alkholfria variant. Jag tänkte att den nog skulle bli stående. Barnen brukar heller inte gilla glögg så speciellt. Men de var lite nyfikna på polkaglöggen, och vips så var den slut. De älskade den. Jag var så glatt överraskad. Förväntade mig något sliskigt. Men det här var en fin mintig ton. En toppenglögg till barn och alla som vill ha alkoholfri glögg i jul. 

En annan favorit blev den skånska äppelglöggen (12%). Gjord på friskt äppelvin från Österlen. Resultatet är en bärnstensfärgad glögg med klassiska julsmaker. Väldigt god både kall och varm.  En annan intressant, och god, nyhet är den KRAV-märkta rödvinsglöggen (11%) med mindre socker. Gillar även deras prestigenyhet, deras finaste glögg (2,2%). En liten flaska för det lilla hushållet. Glöggen är gjord på noga utvalt vin och extrakt på fikon, russin och klassiskt kryddad. Sist men inte minst Årets premium med åkerbär (2,2%). Serien hämtar inspiration från den svenska naturen. Jag är verkligen för att ha flera olika glöggsorter hemma för lite olika tillfällen.

 

Veckomeny

Hörrni, veckomenyn kommer tillbaka efter jul, nu satsar jag allt på jul och nyår. Jag kommer lägga upp massa roligt rätter emellan. Ett exempel är de fisktacos jag gjorde i veckan. Jag skulle ha lagt ut dem idag men tiden och orken räckte bara inte till. Inte helt stark efter förra helgens sjuka då jag var helt däckad. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *