Brysselkål, Rödkålssallad och gratäng – På nytt sätt

Visste du att brysselkål boostar förbränningen? Brysselkål rätt tillagad är gudomligt gott. Men om man tillagar dem fel så kan de smaka bittert. Här får du tips och tricks och det bästa receptet någonsin: Ugnsrostad brysselkål med Gruyere, mandelflagor och apelsinTänkte ge er lite av mina julfavoriter nu fram till jul. Det här är mina tips på sidorätter. Ett sätt att modernisera dem, få in lite mer grönt, göra dem ännu godare. Hoppas ni gillar dem. Jag älskar dessa. Tycker gott man kan ta ut svängarna lite med klassikerna. 

En annan klassiker på julbordet som jag inte vill vara utan är rödkålssalladen. Men Rödkålssallad med bitar av sharonfrukt ’hottar’ verkligen upp rödkålssalladen några steg. En perfekt kombo helt enkelt som jag kom på för några år sedan. Har ni förresten sett min nya fråga härintill där jag undrar hur ni föredrar julbordet? Jag har också lagt min röst, den gick till mer vegetariska och veganska inslag. Jag är en riktig julfanatiker och vill gärna ha skinka, köttbullar, prinskorv, risgrynsgröt och allt det där. Samtidigt har jag en förkärlek för vegetariska rätter. Tycker att man kan kombinera det hela. Jag är även för att ta in mer färg. Man blir glad av färg. 

En gratäng är aldrig fel varken till nyår, jul eller när som till en god middag. Ett fräscht alternativ är Rotfruktsgratäng med citron och timjan . Den blir supergod med touch av citrus.

Imorgon tänkte jag att ni skulle få lite tips på mina favoriter till julens godisbord. Missa inte det! Ha en fin kväll, nu ska jag på Sheratons Julbord. Ska bli underbart. 

Julfavoriter på nytt sätt – Våga prova, du kommer inte bli besviken

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *