Krispig chokladkola, knäck med lime, julig rocky road

Det bästa julgodiset till alla mysdagar runt jul gör du lätt själv. Här kommer tre av mina favoriter. Den första är Chokladkola med krisp . Den här är farligt god. Man kan verkligen inte sluta äta.  Det är glukos i receptet. Glukos gör konsistensen smidigare och förhindrar sockret från att kristalliseras. Det finns nuförtiden att köpa i de flesta välsorterade matbutiker bland bakingredienser och tillbehör. Hittar du inte glukos så kan du ersätta det med honung som ska ha samma effekt. 

Den absolut godaste knäcken jag någonsin smakat och gjort är den här: Porös knäck med pistage och lime. Det finns en magisk ingrediens här som får knäcken porös och helt vidunderligt god.  Den här knäcken gör alltid succé och ingen gissar rätt på den magiska ingrediensen. Kan ni gissa vad det är? Jag var förresten på Sheratons julbord igår kväll. Tänkte visa er vad det fanns för gott på det julbordet. Men det blir lite senare ikväll efter att våra middagsgäster gått hem för kvällen. Ska bli så mysigt med middagsgäster. 

Vill du göra en riktigt julig Rocky road med pepparkaksdumle, macadamia, marshmallows då är det här receptet för dig. I varenda liten tugga himmelriket. Har ni något julgodis som ni gör varje jul och som alla uppskattar. Berätta gärna vad, så nyfiken. Min mamma och mormor gjorde alltid mandelmassegodis. Färgade, smaksatte och formade till frukter, bär, svampar och massa annat. Det var min barndomstradition. Sedan kokades det knäck, klickades ut mintkyssar och hälldes i ischoklad i  formar. 

Mysig vinterkväll på er!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *