Veckomeny och mjuk saftig julig pepparkaka

Grönkålspaj med frasigt skal av filodeg, knaperstekt röding med fräschaste citrussalladen. Eller en knaperstekt kycklingschniztel med en tysk klassiker, jägarsås. Sist men inte minst en av mina favoriter sedan lång tid tillbaka: lammragu med gnocchi. Gnocchi har verkligen börjat bli väldigt populära. Gnocchi har sedan många år varit en riktig favorit. De är så matiga och goda. 

Tja, den här veckomenyn kommer ju lite sent kan man säga.  Det har sin förklaring – KRÄKSJUKAN. Natten fredag till lördag kräktes Magda. Vi var uppe mer eller mindre hela natten. Jag höll henne då hon kräktes, duschade henne, satte på nya kläder, städade toaletten och duschen, tvättade alla sängkläder, bäddade om och vakade över henne. Lilla gumman. Gör ont i en att se ens barn vara sjuka och ynkliga. Alla helgplaner inställda. Vi var hemma och myste. Julpysslade, gick ut och åkte lite pulka. Jag trodde på något sätt att jag och Annie hade klarat oss. Men natten söndag till måndag så var det kört. Kräktes 6 gånger och var helt utslagen hela måndagen. Tänkte att jag skulle få lite saker gjorda när jag ändå var hemma från jobbet, men jag kom inte upp ur sängen. Eller bara från sängen till soffan för att se några avsnitt av Game of Thrones. Det enda jag fick i mig igår var Provivas blåbärssoppa och rostat bröd utan något på. Riktig detox det här. Var tvungen att gå till jobbet idag. Inte perfekt och inte så stark. Har blött näsblod två gånger idag. Behöver jullov väldigt snart.

Veckomeny

Grönkålspaj med frasigt skal av filodeg

Knaperstekt röding med citrussallad

Knaperstekt kycklingschniztel med en tysk klassiker, jägarsås

Lammragu med gnocchi

Hoppas att ni är friska och slipper kräksjukan. Inte roligt. Jag som tänkte lägga ut så mycket juligt på bloggen. Får försöka ta igen det nu, med dubbelt upp fram till jul. Tills dess rekommenderar jag verkligen att göra den här mjuka pepparkakan som är helt helt gudomlig. Det är en av mina höjdare till jul, ett säkert kort. Sörjer lite att jag inte kan göra den i jul eftersom min yngsta inte tål mjölk. Det är gräddfil i smeten, ivlket gör den sådär lätt syrlig och konsistensen blir underbar. Men jag har ännu inte hittat något bra mjölkfritt alternativ till just gräddfil.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *