Pepparkaksscones, pepparkakssticks, pepparkakssviss

Pepparkaka på tre annorlunda sätt: Pepparkaksscones, pepparkakssticks och pepparkakssviss. Själv så känner jag att det verkligen inte kan bli för mycket pepparkakssmak. 

pepparkakssticks-med-adelostdipp0

 Alla julkryddor är mina favoritkryddor. Men det är också roligt att hitta varianter på sätt att få in pepparkakssmaken. Pepparkakssticks är ett alternativ till de vanliga formerna på pepparkakor. Som långa, spröda sticks blir de lätta att äta men även lätta att doppa i t ex en ädelostdipp eller liknande. Till receptet på sticksen hittar du tips på god ädeloströra. 

pepparkakssviss-20

En perfekt efterrätt i juletider är pepparkakssviss med kolasås och lingon. Verkligen godaste juldesserten. En dessert som man ställer fram på ett stort fat i mitten. En jul tillsammans är ledordet julen 2016. Här delar man, vilket är mysigt. En pepparkakssviss går så snabbt att göra och stora som små älskar den. Kombon lingon, kolasås, glass och pepparkakor är som gjorda för varandra.

pepparkaksscones

Varma nybakta pepparkaksscones till frukost kanske. Ett ljuvligt sätt att låten doften av pepparkaka sprida sig hemma. Mjuka  bullar med knaprigt skal och smak av jul, helt enkelt. Lite dadlar, aprikoser, apelsin och pepparkakskrydda såklart. Är du sugen på fler saker med pepparkaka så kika in i kategorin JUL här på bloggen, där finns massa julrecept av alla slag. 

Ha en alldeles speciell decembertisdag 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *