Årets julklapp är en ActiFry från OBH Nordica

ActiFry OBH Nordica Årets Julklapp hälsa granola fettsnål

Årets julklapp är en ActiFry från OBH Nordica. Det är verkligen den bästa klapp du kan ge till dig själv, familjen eller någon du tycker om. Jag har haft en ActiFry i flera år och använder den varje vecka. Det är helt enkelt en slags fritös där det räcker med en matsked olja. Med hjälp av cirkulerande varmluft och automatisk omrörning så blir slutprodukten som rostat eller friterat. Hälsosam fritering.

ActiFry OBH Nordica Årets Julklapp hälsa granola fettsnål

Utav alla de maskiner jag har använt under åren så är det bara ActiFry som jag aldrig kunnat undvara. Jag använder den varenda gång jag ska göra pommes till exempel. Istället för att fritera eller ugnsrosta så lägger du i potatisstavar eller klyftor i ActiFry trycker på knappen och cirka 20-30 minuter senare är potatisen superkrispig. Du behöver inte röra om, inte skrapa loss fastbrända rester. Dels så kan du diska alla delar (utan själva motordelen), dels så räcker det nästan alltid att bara torka ur  med lite hushållspapper. ActiFry har en magisk non-stick beläggning där inget fastnar. Alla som har ätit rostad/friterad potatis hemma hos mig har ju hört mig lovorda ActiFry precis varenda gång. 

ActiFry OBH Nordica Årets Julklapp hälsa granola fettsnål

Jag var inbjuden till att göra granola med den nya ActiFry modellen. Det var så spännande att jag verkligen inte kunde tacka nej. Jag som ALLTID gör min egen granola till barnen. Tänk att slippa röra runt och passa så det inte bränner i kanterna. Visste inte att man kunde använda ActiFry till att göra Granola. Vi var i Johanna Westmans Studio som är så galet vacker. Det är ett litet trähus med kullerstensgata utanför som ligger precis intill Mose Backe. Som taget ur en Elsa Beskow saga om Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin. 

ActiFry OBH Nordica Årets Julklapp hälsa granola fettsnål

Du blandar ihop som vanligt, det du tycker om. Rör ner den vätska som du har till. Jag tar oftast valnötsolja och honung. Johanna använde kokosolja, lönnsirap och lite äppeljuice.

ActiFry OBH Nordica Årets Julklapp hälsa granola fettsnål

Det här är senaste ActiFry modellen, ActiFry Express XL. Kapaciteten är 1.7 kg istället för, som den tidigare varianten, 1 kg. Den är även 30% snabbare. Den tidigare versionen är bara den snabbare än ugnen så att den nu till och med är 30% snabbare är ju kanon.

actifry

Det här är verkligen en riktig vardagsräddare. Jag bara skär upp potatis, morötter, sötpotatis, jordärtskocka, palsternacka mm, öser ner i ActiFry och på med en matsked olja, sedan sköter den sig helt själv medan jag fixar med annat. Jag har också gjort kycklingwok i den. Du bara lägger i strimlad kyckling, paprika, sås och trycker igång den.  Under eventet fick jag tips om att lägga i hela små delikatesspotatisar med tacokrydda och att man även kan baka sockerkaka i den. Måste testas. Hur bra som helst om man har ungdomar hemma som ska laga sin egen mat då de kommer hem från skolan. Med en ActiFry behöver man inte oroa sig för het olja, spisplattor eller ugn. En annan toppengrej med ActiFry är om man har sommarstuga eller hyr fjällstuga. Ta med ActiFry så behöver du inte skrapa och göra rent en ugn. 

ActiFry OBH Nordica Årets Julklapp hälsa granola fettsnål

Så, då. Vi var ett gäng inbjudna för att göra granola i ActiFry. Vi fick välja själva vad vi ville till granolan.

ActiFry OBH Nordica Årets Julklapp hälsa granola fettsnål

Jag och bästa  Diana teamade upp för att fixa knaprig granola. Vi valde massa nötter, havregryn och frön av olika slag. Lite kokosolja och lönnsirap som värmdes i Actifry några sekunder och sedan hälldes över grynmixen. Rördes om och ner i ActiFry där den blev klar av sig självt medan vi småpratade om ditt och datt. 

ActiFry OBH Nordica Årets Julklapp hälsa granola fettsnål

Så otroligt bra resultat. Man skulle kunna hälla upp den här proffsgranolan på påsar och sälja för dyra pengar. Den blev  P E R F E K T. Himmel så bra grej att göra den i ActiFry. 

ActiFry OBH Nordica Årets Julklapp hälsa granola fettsnål

Egen granola på nolltid och med minsta möjliga insats!

Bilderna är tagna av mig och Sandra Rogers

Linda

5 kommentarer

 1. Jag har funderat på att skaffa en actifry, men p.g.a. utrymmesbrist har det inte blivit av. Låter toppen att även kunna laga granola i den. Kram!

 2. Jag håller med att Actifryen är en helt suverän maskin, har själv en Actifry 2 in 1, använder den en hel del.
  Att kunna göra sin egen Granola i Actifryen låter riktigt spännande, är det möjligt att få receptet den?.

  • Det är möjligt. Kika in under veckan så kommer det. Egentligen följer du bara vilket granolarecept som helst men istället för ugnen så lägger du alltet i ActiFry och kör tills det har krispat till sig.

 3. Hej. Frön, gryn och cocosflingor flyger ut över arbetsbänken när jag sätter på maskinen!! Vad gör jag för fel?
  Jag har en Actifry express XL. Locket sluter ju inte helt tät

  • Hej

   Blandade du grynen med något blött? Precis som man tar till ugnsrostad granola, t ex honung och rapsolja. Det håller ju ihop det hela så att de inte flyger hejvilt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *