Pepparkakssticks med Ädelostdipp

gloggmingel-24

Pepparkakssticks känns sådär coola, moderna i sin råbarkade form. Det blir dagens julrecept. Gör dem sådär lite slarvigt det blir snyggare så. Gör gärna en dipp på ädelost och doppa på. Bilderna är från mitt stora glöggmingel förra året. I år blir det inget så stort glöggmingel. Jag har haft alldeles för mycket för att hinna få ihop ett glöggmingel. Ångrar mig lite nu när jag tittar på bilderna att jag tog det beslutet för jag älskar stora sammankomster. Men jag var bara tvungen att prioritera lite annat. Ska ta igen det med råge nästa jul.  

gloggmingel-20

Du behöver

Pepparkaksdeg

1 paket gräddädel

1 burk lätt Creme fraiche

Kavla ut degen tunt, skär lite slarvigt långa remsor av degen. De behöver inte vara jämnlånga, det är bara snyggt om de är lite olika längd. Grädda i ugn så att de är ordentligt bruna. Är de för degiga och mjuka böjs de av längden. Låt svalna innan du placerar dem upprätt.

Ädelostdipp

Blanda ädelost med creme fraiche. Spritsa gärna ut i t ex ischokladformar. Toppa med lingon för den där goda smakbrytningen av pepparkaka, lingon, ädeldipp.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *