Idag tävlar jag med Ta Fram Det Bästa

secret-food-box ta fram det bästa

I samarbete med Ta Fram Det Bästa

D- Dagen, dagen då det händer. Ikväll tävlar jag mot Gustav från Jävligt Gott i en cook off där vi ska laga till det bästa nyårsreceptet. Det är en live-duell i en matstudio här i centrala Stockholm. Vi har en timma på oss och det är massor med gäster inbjudna till ett mingel. Vi har sedan två veckor fått en secret food box med ingredienser. Uppgiften var att ta fram ett nyårsrecept utifrån den food box vi fick. Vi skulle använda oss av minst 5 av sakerna i den lådan och minst 2 av smakförhöjarna från Ta Fram det Bästa.  Smakförhöjarna är Tabasco, Kikkoman, Grey Poupon Dijon och Colman’s.  Vinnaren, får dels ÄRAN, dels spela in en film med receptet. 

gustav-linda

Känner mig grymt ärad över att få tävla mot just Gustav. Han blir inte ett lätt motstånd utan det svåraste. Han har gett ut flera receptböcker och vann Matbloggspriset Folkets val i år. Han är vegetarian och lagar mycket vegomat i sin blogg. Det kommer bli tufft ikväll men roligt. Må bäste person vinna. 

secret-food-box ta fram det bästa

Hur hamnade jag här, jag som alltid hatade tävlingar och framförallt att stå inför folk, när jag var liten. Jag var alltid den som stannade hemma då det var tal och redovisningar i skolan. Jag tyckte det var oerhört jobbigt att stå inför människor. När jag väl var tvungen att redovisa så läste jag rakt upp och ner från ett papper så snabbt jag bara kunde utan att titta en enda gång på publiken. Skräckslagen. Men det gäller att möta sina rädslor. Jag kommer nog aldrig tycka att det är helt självklart och lätt att stå inför någon slags publik och bli bedömd. Jag är dock övertygad om att man blir en vinnare av att möta sina rädslor. Att inte heller glömma fokusera på det roliga. Så ikväll möter vi lite rädslor, har roligt och hur det än går så kommer det bli en vidunderligt härlig kväll.

Men Håll Tummarna Hårt! 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *