Pepparkaksscones

pepparkaksscones

Juligaste, godaste scones tänkas kan blev det till frukost. Vi har en diger agenda i helgen: 8:45 Simskola för Annie, 11:15 Dans för Annie sedan bara hem och äta lunch och sedan iväg till min vän för övernattning med barnen. Väl där står det pepparkaksbak, julgodis mm på schemat. Längtar tills vi är där. Magda har svinkoppor och går på penicillin. Hon är inte på topp, utan får utbrott med 5 minuters mellanrum. Jag har inte ens hunnit packa än, men får slänga ner ditt och datt. Men vi åker till min vän, Magda kan ta det lugnt där. Tror inte hon smittar heller, för varken jag, Annie eller hennes pappa har fått något. Jag har pussat som vanligt på henne och har inte en tillstymmelse till svinkoppor. Magda får verkligen precis allt som har med huden att göra, när ska det äntligen släppa? Suck. Vet inte hur många penicillinkurer och antibiotikakurer hon gått på i år. Jag som är så emot sådant. Well, här är i alla fall en toppenrecept på pepparkaksscones! Ha en underbar adventshelg. 

Du behöver (sådär 20 st)
5 torkade dadlar
5 torkade aprikoser
1 apelsin
7 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
½ tsk salt
120 g smör (kallt)
2 ägg
5 msk mjölk
Lite mjölk att pensla med
 

Sätt ugnen på 200 C

1. Finhacka aprikoser och dadlar.Riv skalet på apelsinen och pressa ur saften. Blanda ihop skal, saft och torkad frukt i en skål.

2. Blanda mjöl, bakpulver, pepparkakskrydda och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Nyp snabbt ihop till en smuldeg.

3. Vispa snabbt ihop ägg och mjölk. Blanda med apelsin- och fruktblandningen och tillsätt till smuldegen. Blanda snabbt ihop.

4. Kavla ut på mjölat underlag. Stansa ut med ringar (t ex pepparkaksmått eller glas). Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite mjölk och skjuts in i ugnen sådär 12 min tills de har fått lite brun färg.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *