Krämig Räkpasta med olivoljestekt vitlöksbröd

Räkpasta House Doctor

Krämig Räkpasta med olivoljestekt vitlöksbröd. Tallrikar från House Doctor. Kan inte få nog av den servisen. Har gått och köpt nya saker till den hela tiden och nu har jag nästan allt, några sker kvar bara. Tallrikarna ser helt olika varandra, men i den senaste omgången var det många som var så här med massor med prickar. Kunde inte bestämma mig för om jag tyckte om det eller inte, men till slut kom jag fram till att de bara måste få följa med hem.

Räkpasta

Men tillbaka till pastan som vi åt med min vän och hennes dotter som kom över och förgyllde en helt vanlig vardagskväll. För det första vill jag säga att ni kanske inte ser några räkor i denna räkpasta, men de var där. Till och med mycket räkor fast man inte kan tro det då man ser bilderna. De hamnade under på något sätt. Eftersom det var en del chili i den här pastan så fick barnen ett berg med plättar. Jag har ett recept på Världens bästa godaste plättar. Succé varje gång. Magda berättade att  hon hade sagt att hon ätit plättar till sina kompisar på förskolan. De visste inte ens vad det var. Min väns dotter hade heller aldrig ätit plättar. Här går man och tror att precis alla äter plättar med jämna mellanrum och upptäcker att folk inte ens vet vad en plätt är. Jag vet inte ens hur vi skulle klara oss utan vårt plättlagg i gjutjärn. 

DSC_0718

Ja, nu har jag i alla fall sett till att min väns dotter har ätit plättar i alla fall. 

Räkpasta med curry House Doctor

Nu tillbaka till räkpastan då. Det är curry, vitlök och chili i och väldigt krämigt. Ni ser att den är i en skål från House Doctor, så nöjd. Ni får också receptet på olivoljestekta vitlöksbaguetter som är vansinnigt gott till. I receptet på pastan är det en gul paprika och en röd paprika. Men jag hade bara röda paprikor hemma så det blev så den här gången, men det är gott och snyggt med en gul och en röd annars. 

Heta räkor pasta

1 gul lök

1 röd paprika

1 gul paprika

2 vitlöksklyftor

olivolja

4 dl grädde (eller Oatley)

2 tsk currypulver

Några nypor chiliflingor

1 burk stora skalade räkor

Pasta, valfri

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlök och lök. Strimla paprikan i något tjockare strimlor som är sådär 3 cm långa. 
  2. Fräs på lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt paprikan och fräs på. Rör om. 
  3. Pudra över curry och strössla över chiliflingor och rör om. 
  4. Häll i 3 dl av grädden.
  5. Vispa/skaka ihop den resterande 1 dl grädde med lite maizena och häll över såsen. Koka ihop under några minutrar så det tjockar på sig lite. 
  6. Blanda sist ner de avrunna räkorna i såsen och dra kastrullen från värmen. 
  7. Tillredd pastan enligt instruktion på paketet så att den tajmar när såsen är klar. 

Olivstekta vitlöksbröd

1 Baguette

olivolja

vitlökspulver 

salt

Gör så här

  1. Skär baguetten längs med och dela i lagom stora bitar. 
  2. Häll ett lager olivolja som täcker botten på en panna. Hetta upp.
  3. Lägg ner bröden med snittade sidan ner mot oljan. Stek på tills de blivit lätt gyllenbruna. 
  4. Pudra över rikligt med vitlökspulver och strössla över salt. 

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *