Hemmagjord pesto gör du lätt själv

Bästa receptet på pesto är det här och lättast att komma ihåg. Du kan sedan förändra och variera precis hur mycket som helst genom att byta ut mot annan ost, andra örter, eller nötter istället för pinjekärnor. 

Pesto hemmagjord

Pesto gör du lättare och fortare än det tar att ta sig till affären för att plocka upp en burk OCH det blir så mycket godare. Det här är en helt vanlig pesto, lättast möjligast. Du kan sedan testa att rosta pinjekärnorna lätt, lägga till en halv vitlöksklyfta, byta ut parmesan mot Pecorino, ta valnötter istället för pinjekärnor, ta lite mindre olja för en fastare pesto, tillsätta lite citron. En härlig variant som är en favorit är pesto på västerbottenost och dill. Magisk är den. Din hemmagjorda pesto håller ungefär två veckor i kylen med lock. Glöm inte att hälla på  lite extra olivolja högst upp, speciellt om du gör en mer fast pesto. 

Pesto hemmagjord

Då du gör en grundpesto så tänker du bara en av varje: en kruka basilika, 1 dl olivolja, 1 dl pinjekärnor osv

Pesto (en burk)

1 kruka färsk basilika

1 dl olivolja

1 dl pinjekärnor

1 dl riven parmesan

salt, peppar

Mixa ihop allt i mixer eller med stavmixer. Häll upp på glasburk och stäng med lock så håller det sig upp till två veckor i kylen.

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *