Rabarber- och Chiafrösylt

Rabarber- och chiafrösylt

 

Sylt på rabarber och chiafrön gör du lätt alldeles själv. Nyttigt, gott och somrigt i youghurten, på scones, till ostbrickan och pannkakor och glass. 

Rabarber - & Chiafrösylt
Print
Ingredients
 1. 300 g Rabarber (skuren ½ cm tjocka slantar)
 2. 3 msk honung
 3. 1½ msk Chiafrön
 4. 1 msk apelsinjuice (färsk)
Instructions
 1. 1. Blanda rabarber och honung i en liten kastrull.
 2. 2. Koka upp och låt småkoka tills rabarbern har vätskat till sig såpass mycket att den täcks av vätska. Kom ihåg att röra hela tiden.
 3. 3. Sänk värmen något och tillsätt chiafrön. Fortsätt att koka lätt. Rör regelbundet så det inte bränner fast. Koka ca 25 minuter. Det är färdigt när alla stora rabarberbitar är borta.
 4. 4. Dra kastrullen från värmen och pressa ner aplesinjuicen. Låt svalna och ställ sedan i kylen. Sylten håller sig ca 2 veckor i kylen.
Notes
 1. För att sylten ska hålla så länge som möjligt så se till att burkarna är rena och häll kokande vatten i dem och låt stå sådär 10 minuter medan sylten kokar. Häll ut vattnet och häll på sylt.
Lindas Matstuga https://lindasmatstuga.se/

Linda

3 kommentarer

 1. Vilken mysig blogg du har. Erkänner att jag är sist på bollen när det gäller chiafrön. Men rabarber har vi massor av så kanske ska testa det här receptet.

  • Men tack! Chiafrön är väldigt lätt och tacksamt att göra saker med då det bara är att blanda ner. Du kan blanda ner i vad som i stort sett. Smakar inte så mycket heller, så bra grej att lura barnen med;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *