Iskall Rabarbercocktail

Rabarbercocktail rabarber cocktail drink

Iskall rabarberdrink som är helt oemotståndligt läskande och läcker. Det är min vän Jessica som har gjort den här varenda sommar sedan jag lärde känna henne. Receptet finns även på hennes Bingoblogg Gör en sats rabarberpuré och förvara i kylen eller frysen så har du sommarens hit på ett kick. Den här satsen räcker till sådär 4-6 glas. Gjorde rabarberpureen på Årstidernas fantastiska rabarber. Vill du ha en alkoholfri variant så bara utelämna vodkan och fyll upp med kolsyrat vatten. Testa även att blanda lite rabarberpuré med prosecco eller liknande. Har suttit och skrivit in det här och tittat på prinsbröllopet, tårar i ögonen, de ser så obeskrivligt äkta lyckliga och kära ut.

Rabarberpuré

350 g rabarber

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl vatten

Drink per glas

Kolsyrat vatten eller vanligt vatten

2 cl vaniljvodka

½ tsk Grenadine

Is

Gör så här

Puré

1. Skölj av rabarbern och slanta den centimetertjockt.

2. Koka rabarbern med socker, vaniljsocker och vatten. Ca 5-10 minuter tills sockret har löst sig, rabarbern är mjuk och allt kokat ihop.

3. Använd mixerstav för att göra en slät puré. Sila puréen genom en sil. Låt svalna och ställ i kylen.

Drink

Fyll glasen med mycket is. Häll över vaniljvodka och rabarberpuré. Tillsätt Grenadine och rör runt lite så att det hela blandas. Toppa eventuellt med kolsyrat/vanligt vatten. Servera.

DSC_0884

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *