5 Middagstips till Alla Hjärtans Dag ♥

marinerad-flankstek-med-choronsas0

Mitt allra populäraste recept på bloggen är den här: marinerad flankstek med choronsås, portionsgratäng med jordärtskocka och potatis och vitlöksfräst svamp. Inte konstigt för den har allt, smakrikt och mört kött, god sås och tillbehör som får en twist genom att steka svampen i vitlök eller gratängen som blir lite speciell då potatisen blandas med jordärtskocka. Komplett rätt. 

varldens-godaste-moules-marinere-den-lackraste-middagen-pa-ett-kick0

Väldigt romantisk middag är även en Moules Marinière . Laga den tillsammans och drick en god Sancerre till. Så pratvänligt social mat. Musslorna är även som allra bäst nu under senvintern. Så passa på. 

vit pizza fikon portabello

Jag bara måste lobba för den, alla kategorier godaste pizzan jag har ätit och bakat till: Premiumpizza med färska fikon och portabellosvamp. Rostade pinjenötter, hyvlad parmesan, bladspenat, en vit botten i form av mozzarella istället för tomatsåsen och ett gott rött vin till. Väldigt mysig mat. Du kan dessutom köpa pizzadegen klar om du vill, då imponerar du stort utan särskilt mycket ansträngning. 

salmalax-i-tamarisoja-och-honung-med-duchessetoppar-sa-lyckat0

Salmalax med tamarisoja och honung samt duchessetoppar. Fisk när den är som härligast. Det här är en fräsch rätt som smälter i munnen. 

kramig-risotto-med-trattkantareller-kraftstjartar-och-skivad-tryffel1

Eller kanske en risotto med kantareller, kräftstjärtar och skivad tryffel . Risotto blir sällan så snygg på bild, men det är så vansinnigt gott. Det är en mättande rätt i sig med svamp, kräftstjärtar och lyxdetaljen tryffel. 

Vill ni ha lite tips på förrätter och desserter så kommer det också, den som väntar på något gott…♥♥♥

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *