Krispig bacon lindad runt avocado – Bästa snackset

DSC_1580

Krispig bacon lindad runt mjuk perfekt mogen avokado är bland det godaste du kan äta, mitt fredagsmys igår kväll. Ett alldeles oemotståndligt alternativ till chips och godis. Kontrasten mellan mjuk avokado och krispig salt bacon, det kan knappast bli godare. 

DSC_1584

Det finns dock lite tricks för att de ska bli bra och inte bitter som avokadon kan bli då den värms. Gör inte avokadobitarna för tjocka. Baconet ska kunna lindas runt varje bit flera gånger om så de täcker alla sidor. Förstek baconskivorna så att avokadon inte behöver ligga i pannan för länge och bli för varma och bittra i smaken. välj bra bacon och ta inte en sort där baconskivorna är för tjocka. 

 DSC_1580  

Ser ut här som om jag saltade lite extra, men saltet var till sötpotatis frites som jag också gjorde, men de får ni se senare. 

DSC_1578

Lite bilder och instruktioner nedan. Nu ska jag iväg till Kungliga Operan och sedan ut och äta med bästisar gånger två. 

DSC_1556

Stek på baconskivorna lite. Beräkna en baconskiva per avokadobit. Avokadon ska nämligen inte vara för länge i stekpannan eftersom den då blir bitter i smaken. 

DSC_1567

Dela avokadon på längden. Skär den i avlånga bitar på längden i skalet.

DSC_1569

Ta ut avokadobitarna ur skalet och linda en baconskiva runt varje avokadobit.Stoppa in ändarna så att de håller ihop. Stek på lite kort i en varm panna med skarven neråt så att säga. Låt baconet bli sådär härligt krispigt. Ta upp ur pannan och njut så fort som möjligt.   

DSC_1583

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *