Bästa rätterna till nyår

marinerad-flankstek-med-choronsas0

Ni ska få mina absolut bästa nyårsrätter. Vi börjar med mitt mest besökta recept: Marinerad Flankstek med portionsgratäng på jordärtskocka och potatis. Underbar Choronsås och vitlöksfräst blandsvamp – Verkligen ett av mina absoluta favoritrecept. Lite andra favoriter ser ni nedan. Tips på drinkar, snacks, förrätter, desserter kommer också här innan nyår. Men kan ni inte vänta så kika in under kategori Nyår så hittar ni alla tips på ätbart runt Nyår. Jag har inte bestämt mat till nyår alls av den enkla anledningen att jag inte ens vet vad jag ska göra på nyår. Man hinner knappt ut ur julen innan det är nyår. Jag har erbjudanden och måste bestämma mig bara. Det kan faktiskt bli så också att det blir en hemmakväll med barnen där vi äter lite gott. Vad ska ni göra? 

oxfile-insvept-knaprig-prosciutto-och-toppad-med-plommon-och-rosmarinsmor0

Oxfilé insvept i knaprig prosciutto, toppad med plommon- och rosmarinsmör med en rödvinssås. Till det en gratäng på sötpotatis, palsternacka och potatis med gruyereost. Sallad på sidan med granatäpplekärnor och en apelsin- och vit balsamicodressing. Det här var förra årets rätt och den blev riktigt bra. Så festligt på enkelt sätt och man kan förbereda det mesta. 

varldens-godaste-moules-marinere-den-lackraste-middagen-pa-ett-kick0

Moules Mariniere en av de godaste och mest sociala rätterna. Man fixar rätt snabbt och lätt Moules Mariniere och en mysigt rätt att laga tillsammans. Passar ypperligt med Sancerre till. 

gratinerad-hummer-a-la-201101

Ja, och sedan så fullkomligt älskar jag hummer och skulle lätt kunna äta hummer precis vartenda nyår. Det verkar väldigt uppdelat om man gillar hummer till nyår eller inte. För mig är hummer nyår i ett nötskal. Tyvärr inga bra bilder på de två olika gratinerad hummer: Hummer gratinerad med Västerbottenost och Hummer gratinerad med olivröra. Båda är vansinnigt goda och perfekta till nyår. Är du osäker på hur man delar en hummer så kika på inlägget Att dela en hummer

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *