Dopa dig med rödbetor

juice juicing rödbeta apelsin ananas grönkål

Drick rödbetor om du är en träningsmänniska, eller vill bli. Livsmedel som innehåller mycket nitrat – t.ex. rödbetor, spenat, broccoli, selleri, kål och jordgubbar, är rena rama poweringredienser för att öka prestationen vid träning. Så dopa dig med rödbetor och kål, dvs sund dopning. Det har i många studier visat sig att rödbeta ökar prestationsförmågan och att det blir märkbart redan efter några timmar. Rödbeta har visat sig förbättra prestationen i likhet med det förbjudna (och farliga) dopningspreparatet EPO. Effekten ska vara som störst 1-4 timmar efter du druckit rödbetsjuice, se t ex triathleten och PTn Andreas Lindéns intressanta inlägg HÄR. Sagt och gjort, jag öser i mig rödbeta och kål då jag är inne i träningsperioder, och det är jag nu. Jag har tränat regelbundet och målinriktat den senaste tiden. Så nöjd. Vet inte hur det är med er, men för mig slår träning över på allt annat i  mitt liv. Tränar jag på en ok nivå så sover jag bättre, äter nyttigare och är på bättre humör och känner mig så på topp.

Så, med det sagt, juica dig en powerjuice med rödbeta, apelsin, grönkål och ananas. Senare idag kommer recept på massa nyårsrrätter.

1 glas

1 rödbeta (skalad)

1 apelsin (utan skal)

1 näve grönkål

1/3 färsk ananas

Lägg i grönkålen i juicern. Plussa på med det andra och kör igenom allt.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *