Läcker hummer med härlig röra – Varför inte på en helt vanlig måndag?

Vår nyårshummer var en riktig lyckoträff: västerbottenost, oliver, basilika med mera. Finns inget för mig som känns lyxigare och festligare än hummer. Min sambo gjorde denna efter något recept han hittat och den var magiskt god!!! Bara gör den, till något festligt tillfälle eller bara för att liva upp en måndag, hummer är ALDRIG fel.

Du behöver (för 2 personer)
2 humrar
1 liten burk svarta oliver
1 kruka basilika
2 dl lätt creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl västerbottenost

Gör så här
Sätt på ugnen på grill

Tina hummern (dagen innan). Hacka oliver och basilika smått. Tillsätt creme fraiche, pressad vitlök och riven västerbottenost.

Dela hummern (se tidigare inlägg HÄR för hur man delar hummer, om ni inte redan vet). Ta ur köttet, glöm inte knäcka klorna och ta ur köttet. Hacka köttet lite lätt. Blanda med röran och lägg tillbaka allt i skalen. Gratinera i ugnen knappt 10 minuter.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *