Somrig sallad med Labneh och Yoghurtsås

Sallad med massa gott i som persika, getost, mozzarella och en yoghurtsås med rostade pekannötter, granatäppelkärnor mm. Älskar just nu sallader till grillat. Men det ska vara matiga sallader så man inte överhuvudtaget saknar potatisen, pastan eller det andra. Jag har blivit helt beroende av getyoghurtbollar, Labneh från Sevan, som är de lite större bollarna i salladen. De finns numera på min ICA där de har feta, halloumi osv. De små bollarna är minimozzarella, som jag också är helt såld på.  Så här är receptet som ni har efterfrågat från min tisdagskväll med Rose-Marie då jag bjöd henne på middag.

DSC_0238

Jag gjorde sallad och yoghurtsås på en höft men på ett ungefär så här: 

Du behöver

Nektariner

Persika

Labneh (getyoghurtbollar)

Minimozzarella

Kalamataoliver (jag tog Zetas Kalamata snacksoliver som ligger i en lätt lag med havssalt och timjan)

Romansallad

Mixade salladsblad

Bara blanda ihop allt.

yoghurtsås

Yoghurtsåsen var även den på en höft, men ungefär så här.

Du behöver

3 dl tjock yoghurt

Pekannötter (rosta i torr panna)

Granatäppelkärnor (jag använde frysta för jag hittade inga granatäpplen)

2 nypor Fänkålsfrön

2 msk olivolja

Sleva upp yoghurt i skål. Häll på olivoljan. Ös på med rostade nötter, granatäppelkärnor och lite fänkålsfrön. 

DSC_0239

Följ min blogg med Bloglovin

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *