Hallonmojito

 Hallonmojitos
 

Världens godaste drink? Den här kvalar nog definitivt in bland de allra bästa, godaste, mest läskande, oemotståndliga drinkarna – Hallonmojito. Den här gjorde jag till Rose-Marie då hon kom hit. En annan av mina favoritmojitos är Ananasmojito på färsk ananas, den är också gudomlig. Du behöver Sockerlag till mojito. Gör en stor sats och förvara i kylen så har du till alla möjliga slags drinkar.

Hallonmojito (2 glas)
Print
Ingredients
 1. 10 färska hallon
 2. 6 myntablad
 3. 1 lime
 4. 12 cl sockerlag
 5. is (kuber till shakern, krossad till glasen)
 6. 8 cl vit rom
 7. tonicvatten
 8. Färska hallon, limeskivor, myntablad till dekoration
 9. Sockerlag – fixar du lätt genom att koka lika mycket socker som vatten. Koka till sockret har smält och lösts upp, några minuter. Låt det kallna. Gör gärna mer och häll upp på flaska som du har i kylen. Håller sig i evigheter.
 10. Mosa hallon och myntablad, gärna med en muddler. Häll i en shaker, tillsätt pressad lime, is och sockerlag. Skaka och sila ner i glasen. Tillsätt rom. I med krossad is och toppa med tonicvatten.
 11. Dekorera med färska hallon, limeskivor och myntablad
Instructions
 1. Sockerlag – fixar du lätt genom att koka lika mycket socker som vatten. Koka till sockret har smält och lösts upp, några minuter. Låt det kallna. Gör gärna mer och häll upp på flaska som du har i kylen. Håller sig i evigheter.
 2. Mosa hallon och myntablad, gärna med en muddler. Häll i en shaker, tillsätt pressad lime, is och sockerlag. Skaka och sila ner i glasen. Tillsätt rom. I med krossad is och toppa med tonicvatten.
 3. Dekorera med färska hallon, limeskivor och myntablad
Notes
 1. Testa att byta ut vit rom till mörk rom, väldigt gott!
Lindas Matstuga https://lindasmatstuga.se/

Följ min blogg med Bloglovin

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *