Sous vide Grillspett med godaste glazen

grillspett

Godaste glazen någonsin har ni här: kanel, torkade aprikoser, rökextrakt, soja mm. Penslade på de Sous vide kokta grillspetten med blandningen och grillade på. Det och fruktig sallad med labnehbollar, minimozzarellas mm och en yoghurtsås med rostade pekannötter, granatäppelkärnor och fänkålsfrön fick Rose-Marie var hon var här på middag i tisdags. En Sous vide maskin gör verkligen grillandet till en barnlek (men du kan givetvis grilla som vanligt utan en Sous vide). Köttet är benfri karré på rapsgris (allt kött från rapsgris är supergott) och använde amerikanskt bacon som är mer rökigt i smaken än vanligt.  Att det regnar gör inget. Det spöregnade när vi grillade i tisdags och det blev desto mysigare bara att grilla och höra regnet smattra.

DSC_0245

Gott vin som jag verkligen kan rekommendera och snyggaste dessutom med en noshörning på: il Rosé di Casanova

Att använda en Sous vide är det ultimata sättet att få kött, grönsaker och fisk helt perfekt. Läs mer i mitt inlägg om Sous Vide om vad det är om du inte redan vet. Så här förbereder du köttet i en Sous vide. Du börjar med att skära Rapsgriskarrén i lagom stora bitar. Vakuumförpacka i en food sealer och sänk ner i Sous Vide maskinen som värmts till 60 C. Låt dem vara där i 2-2½ timma. Ta upp köttet, klipp hål på förpackningen och trä upp bitarna, varvat med hela baconskivor som dragspelsviks och träs på på grillspetten. Lägg på grillen, pensla på glaze och grilla bara kort så det får en yta och så att glazen karamelliseras. Supergott

Kanel- och aprikosglaze
Print
Ingredients
 1. 10 aprikoser
 2. 1 tsk kanel
 3. 1/4 tsk liquid smoke (finns på flaska i välsorterade butiker)
 4. 3 msk ljus sirap
 5. 1 dl japansk soja
 6. ½ dl vatten
 7. 1 msk vitvinsvinäger
 8. 1 nypa chiliflingor
Instructions
 1. 1. Hacka aprikoserna fint
 2. 2. Häll alla ingredienser, i en kastrull. Småkoka ca 5 minuter.
 3. 3. använd mixerstav till att mixa det hela till en slät glaze.
 4. 4. Pensla på grillspetten
Notes
 1. Glazen passar allra bäst till fläsk och grönsaker
Lindas Matstuga https://lindasmatstuga.se/

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *