Sangria – Snabbvarianten

Min all-time-favourite på sommaren. Lätt att göra, och lätt att dricka. Det här är snabbvarianten, men vill man kosta på den så kan man även ha lite annan sprit i, kanelstänger osv, och låta den stå och dra över natten, sk deluxe Sangria. Den här behöver också dra lite i kylen, men bara någon timma. Hoppas ni har en helt underbar helg. Själv ska jag på Hawaiifest och måste iväg NU och fixa något Hawaiiinspirerat att ha på mig. I värsta fall får jag helt enkelt köpa en ananas och ta med, sätta på huvudet, eller bära under armen, typ.

 

Du behöver
1 flaska spanskt rött vin
2 msk farinsocker
1 apelsin
1 citron
3 dl kall sockerdricka (eller fruktsoda)
isbitar
Gör så här
Blanda vin med farinsockret. Rör runt till sockret lösts upp. Ställ in i kylen någon timma. Tvätta och skär upp apelsin och citron. Lägg dem gärna i frysen sådär 30 minuter eller längre.
Vid servering så lägger du i de frysta fruktbitarna, häller på sockerdrickan och tillsätter is efter behag.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.