Sangria deluxe

Vilken vecka, vilken månad. Idag gjorde vi vår tidsrapportering på jobbet och jag har den här månaden 43.5 timmars övertid! Jag har varit så trött att jag börjat tappa minnet och man känner att man är så nära att börja gråta för minsta lilla. Idag började dagen mardrömslik med att jag trodde att jag tappat bort någon annans Nationella Prov och sedan blev jag inkallad till rektorn.

Där och då så vände allt och blev bara till en helt otrolig bra dag. Jag hade inte slarvat bort några prov och rektorn ville bara säga att en önskan från min sida om förändring har godkänts av henne. Efter det kom den ena bra saken efter den andra.

Så tacksam idag över allt. Så därför och just därför tänkte jag att ni skulle få mitt allra bästa Sangriarecept. Det här är Sangria med extra allt. Tack för att ni kikar in här på Matstugan, följer mig, lämnar kommentarer och gör ’likes’. Imorgon ska ni få snabbvarianten av Sangria.

 

Du behöver
1 flaska rött (spanskt) vin
2 msk florsocker
½ dl konjak
½ dl cointreau
1 citron
1 apelsin
1-2 kanelstänger
4-6 dl fruktsoda (t ex Sprite)
is
Gör så här
Skär frukten rätt grovt. Blanda frukten med de övriga ingredienserna, förutom fruktsoda och is, i en kanna. Sätt över plastfolie och ställ in i kylen minst 4 timmar. Vi serveringen så tillsätter du is och toppar med så mycket fruktsoda du vill, beroende på hur stark du vill ha den.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *