Världens godaste Moules Marinière

Moules Marinère
Världens godaste Moules Marinière. Vinkokta musslor med ett gott bröd, kanske lite aioli och ett gott Sancerrevin till – Moules Marinière. Det kan inte bli godare, läckrare. Härligaste helgrätten är verkligen Moules Marinière. Vill du sedan fortsätta på det franska temat så gör du Crepes Suzette till efterrätt, så gott!
Moules Marinère
Så socialt mysigt att prata, äta, doppa brödet i vinspadet. Absolut bästa är att Moules Marinière går snabbt att göra, är busenkelt och verkligen inte kostar mycket även om man satsar på fina musslor.
Moules marinières
Mina blåmusslor kommer från Erssons som är bäst på fisk och skaldjur (Erssons finns i Sickla där jag bor, men även i Bromma och Fruängen. Mat Hem levererar flera av deras produkter hem till dörren). De kan dessutom allt! Jag fick så många tips och tricks till min första Moules Marinière där. Hade inte kunnat bli godare! Mitt första tips är verkligen att satsa på bra musslor. Då slipper du även slänga musslor för att de är dåliga. Jag fick inte slänga en enda av Erssons musslor. Fick även tips om att använda ett billigt vin till rätten, men ett som är torrt och friskt, det ni ser på bilden rekommenderade de.
 

Moules Marinière (4 pers)

1 kg blåmusslor
2 stora schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
2,5 dl vitt vin
2,5 dl vispgrädde
persilja
salt, vitpeppar
 
Baguette eller annat gott bröd, aioli

 

Gör så här

Börja med att lägga blåmusslorna i kallt vatten med sådär 1 msk salt i cirka 1 timma. Det får musslorna att spotta ut eventuella sandkorn. Klipp eller skär bort om det är något skägg utanför musslan. Tvätta dem noga under rinnande vatten, skrubba om de är smutsiga. Gå igenom musslorna. Öppna musslor knackas lätt mot bänken. De ska sluta sig då, gör de inte det så släng dem.
 
Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i olivoljan i stor gryta. Häll i blåmusslorna, tillsätt vin och grädde. Koka upp, sätt på locket och låt koka 2-3 minuter tills det att musslorna har öppnat sig, då är de klara. Smaka av med salt och peppar.
 
Lyft ur musslorna (med hålslev). Koka ner soppan något. Lägg musslor i serveringsskålar. häll över soppan, strössla över persilja.
 
Ät tillsammans med frasig baguette eller annat gott bröd som kan doppas i spadet.
Moules Marinère
En Sancerre passar utmärkt till Moules Marinière, den här Sancerre var perfekt!

Linda

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *