French Toast med bär och nötter

DSC_0109I morse blev det French Toast, toppade med bär vända i lite lönnsirap. Lite nötströssel över allt. DSC_0118
Annie hade sett på TVn att de pressade apelsiner och mixade med blåbär. Vi hade inga blåbär hemma idag så det blev hallon istället. Hon kommer ofta med små receptförslag och är väldigt intresserad av mat. Hon pressade alla apelsiner och skötte mixern.
Du behöver (för 2 pers)
4 skivor bröd (vanligt rostbröd eller lantbröd)
½ dl hasselnötter
1 ägg
1 dl mjölk
½ tsk kanel (om man vill)
1 lite nypa salt
125 g frysta eller färska bär (t ex hallon, blåbär, apelsin, björnbär)
2-3 msk lönnsirap
smör till stekning
Gör så här

Hacka hasselnötterna. Vispa ihop ägg, mjölk och nypa salt. Doppa brödskivorna ordentligt i äggblandningen.Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Stek doppade skivorna, medelvärme, på båda sidor tills de får fin färg. Pudra över kanel om du vill. Strö över hackade nötter.Blanda bären med lönnsirap. Servera toasten direkt med bären och kanske lite extra lönnsirap.MUMS!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *