Popcorn Nuggets och Röd Pesto potatis

nuggets_kycklingnuggets_popcornNuggets panerade i popcorn och panko? Så smörjer man barnen inför helgen och får en mysig middag. Det här var vår fredagsmysmiddag och det kändes som världens bästa start på helgen. Väldigt enkelt också. Barnen kan hjälpa till med att röra runt, duka, lägga upp. Ha en så fortsatt fin helg!
Du behöver
Kycklingnuggets
400 g Kycklinglårfilé
50 g popcorn (jag tog mikropopcorn)
50 g panko
2-3 ägg
50 g vetemjöl
2 tsk timjan
salt, svartpeppar
lime
100 ml olja (rapsolja eller solrosolja)
Pestopotatis
600 g potatis
2 msk röd pesto
färsk basilika
nuggets_kycklingnuggets_popcornGör så här
Sätt ugnen på 160 C
Pestopotatis
Skala potatisen, dela på mitten och koka klar. Då den är klar, häll av i ett durkslag. Häll tillbaka potatisen i kastrullen, blanda ner smöret, rör runt. Låt vara till serveringen. Vid serveringen värmer du upp potatisen. Tillsätt röd pesto och blanda runt lite. Riv basilikabladen lite slarvigt och strössla över.
Kycklingnuggets
Mixa popcorn fint med mixerstav (eller mixer). Blanda med panko, timjan och lite salt och peppar. Rör om och runt.
Knäck äggen i en skål, häll upp mjölet på ett fat. Skär kycklingen i lagom nuggetsbitar. Torka av lite med papper. Vänd bitarna i mjölet, skaka av det överflödiga mjölet, vänd i ägg och sedan i popcornblandningen. Gör så med alla bitar. Då du är klar panerar du en omgång till: mjöl, ägg, popcornblandning. Du måste inte dubbelpanera, men det blir krispigare då. Godare tycker jag.
Häll i oljan i en kastrull eller panna med höga kanter. Hetta upp oljan. Lägg i några panerade bitar i taget i oljan. Låt dem bli gyllenbruna på alla sidor. Ta upp och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i ugnen i 7-8 minuter.
Servera med limeklyftor och pestopotatisen

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *