Pulled Pork – Inte en dag för sent

Pulled_pork_guacamole_pulledpork_tortilla

Pulled pork, inte en dag för sent! Äntligen har även jag gjort alla svenskars favoriträtt. Förstår inte varför jag väntat så länge, väldigt lätt att göra och ljuvligt gott. Har även testat med olika tillbehör. Vad är dina favorittillbehör till Pulled pork? Här ovan på tortillabröd, med lime, bladpersilja och Guacamole. Mums så otroligt gott och saftig det blev. Jag körde på hälften picnicbog och hälften fläskkarré. Men du kan göra på bara fläskkarré eller bara picnicbog naturligtvis. Testa också oemotståndliga Pulled BBQ Chicken om du föredrar kyckling eller bara vill variera lite.

Du behöver (för ca 8 port)

1 kg fläskkarré

1 kg picnicbog

1 msk smoked paprika

1½ msk flingsalt

1 tsk nymald svartpeppar

1 msk olivolja

2 gula lökar

1 hel vitlök

500 g BBQ sås (jag älskar Sweet Baby Ray’s Barbecuesås, gärna den med honung i)

1 dl vatten

2 msk oxfond (alternativt ½ oxbuljongtärning)

pulledpork_pulled_pork

Gör så här

Sätt ugnen på 125 C

1.Skölj köttet och torka sedan med ren kökshandduk.

2.Blanda smoked paprika, flingsalt, svartpeppar. Gnid in blandningen i köttet och bryn på alla sidor i en panna. Lägg över i stor gryta som är ugnssäker.

3.Skala och klyfta lök och vitlök och fördela runtom i grytan. Häll över Barbecuesåsen, vatten och tillsätt buljong. Låt koka upp på spisen. Sätt på lock på grytan och in i nedre delen av ugnen ca 5 timmar. Vänd runt köttet emellanåt.

4.Då det är klart är det bara att dra med en gaffel genom köttet så faller det isär till Pulled pork. Blanda med såsen.

Ps. Tycker du att såsen är för tunn eller för mycket så häll av den genom en sil och låt den småkoka i kastrull tills den har reducerats.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *