Pulled BBQ Chicken

Nu är det mer än inne med pulled pork. Redan förra midsommar så gjorde jag pulled BBQ Chicken till en tävling, som jag faktiskt vann med det receptet. Jag har inte testat pulled pork, men den pulled BBQ chicken jag gjorde var faktiskt grymt god. Så här är receptet. Jag gjorde den till miniburgare, men du kan äta den hur som.
Pulled chicken är kyckling som varit inne i ugnen på låg värme och lång tid. Där har den legat i en barbecuesås som sjunkit in i kycklingen och ger den en så underbar smak. När du tar ut kycklingen från ugnen så mer eller mindre fransar den sig själv. Du har den saftigaste, mest välsmakande kyckling du kan tänka dig!
Du kan göra den i förväg då den håller 3 dagar i kylen och 3 månader i frysen. Jag valde att använda kycklinglårfilé, då den är något fetare än bröstfilé, men du kan använda vilket som eller varför inte blanda? Vi (jag, Annie och hennes kusin Alva) bakade miniburgarbröd på dagen. Du kan såklart baka dem flera dgar innan och förvara i frysen. Se recept HÄR.
Barbecue såsen får puttra in i kycklingen, först på spisen och sen i ugnen
Du behöver
Pulled chicken
900-1000 g kycklinglårfile
1 vitlöksklyfta
1 liten lök
1 tsk smoked paprika (Santa Maria har den i sitt sortiment, smakar helt underbart rökig)
2 dl barbecuesås (färdig eller hemgjord, jag använde Sweet Baby Ray’s Barbecuesås)
½ tsk salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här
Pulled chicken
Sätt ugnen på 170 C
Torka av kycklingen något med lite hushållspapper. Hacka löken fint och pressa vitlöken. Hetta upp lite olivolja i en stor gryta eller djup panna och tillsätt lök och vitlök. Stek mjuk några minuter. Strö över smoked paprika och rör runt. Lägg i kycklingen, lite i taget, och rör runt. Tillsätt salt och peppar. Häll i BBQ såsen och låt allt sjuda någon minut bara.
Sätt på ugnsfast lock på grytan/pannan eller ugnsfolie över hela som jag gjorde. In i ugnen och låt den stå där i 90 minuter. Ta ut ur ugnen och ta ur kycklingen ur såsen och lägg i en bunke (släng inte såsen!). Använd två gafflar till att fransa kycklingen. Den är så mör att den fullkomligt faller sönder av sig själv.
Under tiden som du fransar kycklingen häller du över såsen från grytan/pannan till en kastrull och låter den koka tills den ca hälten återstår. Häll såsen över den fransade kycklingen och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Dela ett paket bacon i 3 delar och knaperstek. lägg sådär 2 skivor på varje. En skiva tomat och lite sallad gör susen! Till det coleslaw med äpple och mango och grillade majskolvar i bitar. Recept på coleslaw med amngo hittar du HÄR. Följ receptet och riv dessutom ner ett äpple.

Linda

0 kommentarer

 1. Testade detta recept nyss, vilken succé! Hur gott som helst, tack!

  Svar:
  Så otroligt mycket tack för din kommentar! Så underbart att du gillade den:-)
  Linda /Matstugan
 2. Ska strax plocka ut min kyckling. Otroligt spänd på hur det kommer bli! Tusen tack för recept! 🙂

  Svar:
  Hur gick det, hur blev det?
  Linda /Matstugan
 3. Hur ska man göra med kyckligen innan man steker – strimlor, tärnad…? 🙂

  Svar:
  Du använder kycklingen precis som den är, hela kycklinglårfileerna från förpackningen. Det är först då de kommer från ugnen som du fransar dem med gaffel. Lycka till!
  Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *