Halloumiburgare – superduper gott

Så så så så gott! Jag har i ett försök att organisera mig och slappna av och ibland tänka på annat än måste-grejer schemalagt fredagkvällar som min titta-på-film-och-äta-gott-kväll-på-egen-hand. Den första kvällen jag körde på denna grej var då jag såg Dagboken (Drömfilm!!!). Den här gången gjorde jag verkligen världens godaste halloumiburgare med rostad sötpotatis och tittade på The King’s Speech. Jag var skeptisk i början, men älskade den filmen.
Så finstämd, brittisk och tänkvärd. Kände mig berikad efteråt. Men nu till denna Halloumiburgare. Idéen fick jag av Magdas Gudmors syster Karoline som hade gjort den här vegatariska varianten på hamburgare
Du behöver (per person)
2 skivor surdegsbröd (jag använde Levainbröd)
½ paket halloumi
rödlök
tomat
2 sötpotatis
olivolja, salt
Guacamole (4 pers)
1 avocado
2 tomater
1 vitlöksklyfta
½ msk citron
salt & peppar
Gör så här
Guacamole (4 pers)
Mosa avocadon. Gröp ur tomaterna så du får bort saften och kärnorna. Hacka smått. Pressa ner en vitlökssklyfta. Salta och peppra efter smak. Glöm inte att lägga ner avocadokärnan i avocadoröran – Då håller den sig fräsch längre. Ställ i kylen medan du gör resten.
Sötpotatis
Sätt ugnen på 200 C
Skölj potatisen. Dela i större klyftor. Lägg på ugnssäkert fat, salta lite, ringla över olivolja. In i ugnen i cirka 20 min
Halloumiburgaren
Stek rätt tunna skivor av surdegsbrödet i lite olivolja. Stek sedan på halloumin. Lägg en stor klick guacamole på ett av bröden och toppa sedan med halloumi, några ringar rödlök och tomater. Lägg upp den rostade sötpotatisen bredvid.

Linda

0 kommentarer

  1. Kul att du testade! Smarrigt eller hur 😉

    Svar:
    Tack för tipset!! Det är inte första gången som Leontine berättar vad du gjort och det låtit sådär kanongott. Du inspirerar mig verkligen!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *