Majs- och squashplättar

Vi gjorde majsplättarna som fanns på recept i senaste Buffétidningen. Det var verkligen kanongoda och barnen älskade dem, de moffade i sig hur många som helst. Till mig blev det med lite chili i och till barnen utan chili.
Du behöver (ca 18 plättar)
2½ dl majskorn
1 liten squash (zucchini)
2 dl majsmjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
(1 chilifrukt)
salt, peppar, olja
Creme fraiche
lime
Gör så här
Börja med att riva squashen grovt. Blanda med 1½ tsk salt, låt det stå och dra i ca 10 minuter. Krama ur vätskan ur squashen och blanda med övriga ingredienser. Krydda med lite peppar om du vill. Låt stå och dra i 10 minuter.
Stek till plättar i olja.
Servera med creme fraiche blandad med lite pressad lime.
ve

Linda

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *