Veckomeny och Vitlöksbröd på nytt sätt

majs-och-squashplattar0

God morgon, god morgon. Var det den rätta låten som vann? Min favorit var Ryssland, men Ukraina var en värdig vinnare. Stort av Frans tyckte jag, att komma som nummer fem. Tänk att vara 17 år och komma femma. Tycker If I Were Sorry är en fantastisk låt. Har lyssnat så många gånger på den och fortfarande inte tröttnat på den. Veckans vegetariska: Majs- och squashplättar . Dessa går verkligen hem hos barnen. Glutenfria dessutom då de är gjorda på majsmjöl. 

Halloumipanerade kycklingspett med salsa på äpple och tomat

En härligt somrig rätt med det perfekta tillbehöret är Halloumipanerade kycklingspett med äpple- och tomatsalsa. Salsan blir sådär perfekt med lite basilika, oliver, citron, olivolja och vinäger. 

linguine-med-rakor-och-zucchini-smaktande-gott0

En skön rätt med gröna ingredienser är Linguine med räkor och zucchini. Då man inte har så många ingredienser så använder jag alltid bra ingredienser: en bättre parmesan, olivolja och tomater. Då blir rätten oslagbar. 

Ajvar- och köttfärsspett med paprika och tomatsallad

Veckans köttis blir, Ajvarspett med bästa paprikasalladen. Ajvar gör spetten saftiga och fulla av god smak. Salladen till är en otippad succé, tro mig. Den ser inte mycket ut för världen men akta er vad god den är. Passar till all slags kött och perfekt till grillat. 

vitlöksbröd

Vitlöksbröd på nytt sätt. Du tar helt enkelt färdig pizzadeg och öser på med vitlökssmör och smör. Sedan skär du så det blir små munsbitar, snittar. Alldeles perfekt till soppa, sallad eller andra rätter såklart. Väldigt socialt också att ställa fram i mitten av bordet. 

Så, den här veckan avslutas storstilat. Då ska vi till Furuvik på deras Premiär. Så roligt! Innan dess är det fortfarande rättning av Nationella prov på agendan. Jag har en massa inbjudningar just nu till allt från Vårmingel på PR byråer till vårfest med Nöjesguiden. Ikväll ska jag organisera upp det hela och ta ställning till vad jag ska gå på. En annan sak som behöver styras upp är min träning. Har inte hunnit träna så bra den senaste tiden. 

Ha en väldans fin vecka!

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *