Snygg vegetarisk avokadopasta

Vegetarisk avokadopasta med smak av vitlök

Snygg vegetarisk avokadopasta. Den här pastan var helt helt gudomlig. Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för den. Det var min dotter som sett den på Instagram då hon scrollat runt. Så den gjorde hon helt själv till oss i lördags och den var galet god och lika galet vacker att se på. Så roligt att få en ny vego-favorit också. Den här avokadopastan skulle jag ärligt kunna äta mest varje dag.

Vegetarisk avokadopasta med smak av vitlök

Kan heller inte riktigt fatta att jag nu har barn som fixar maten helt själva, eller snarare lagar mat till mig. Annie hade hittat receptet själv, anpassat det, skrivit inköpslista, och lagade rätten helt själv. Det blev en helglunch till oss. Det enda jag hade gjort var att handla ingredienserna. Känns overkligt att ha barn som lagar mat till en. Det här ska hon få göra många fler gånger. Sen vill jag ju också att de ska bli självständiga varelser så jag uppmuntrar dem att testa att laga mat när de hittar något som ser gott ut. Gör inget om det går fel och blir sådär, huvudsaken att det vill och vågar testa. En sak vi ändrat på till receptet är att Annie körde hela vitlöksklyftor. Det var lite strul med att få sönder dem med stavmixern, så bättre att pressa ner dem.

Vegetarisk avokadopasta med smak av vitlök

Det är få ingredienser, och de används råa så den här rätten blir väldigt hälsosam. Som jag alltid brukar säga, kom ihåg att ta bra grejor när det är få ingredienser. Desto viktigare att då ha en bra olivolja, en finfin lagrad parmesan och perfekt mogna avokados. För smaken blir så mycket tydligare när det är råa råvaror och bara några få ingredienser.

Vegetarisk avokadopasta med smak av vitlök

Här kommer då receptet. Önskar er en fin vecka!

Vegetarisk avokadopasta med smak av vitlök (ca 4 port)

  • 2 avokados
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl parmesan, finriven
  • Linguine (4 port)
  • Salt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Koka Linguine al dente. Obs! Spara ca 1/2 dl av pastavattnet.
  2. Gröp ur avokadon och lägg i en bunke.
  3. Tillsätt olivoljan.
  4. Pressa över vitlöken.
  5. Mixa ihop med stavmixer.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda ihop pastan med avokadoröran.
  8. Tillsätt lite av pastavattnet i taget tills det är en krämig konsistens.
  9. Lägg upp på serveringsfat. Toppa med parmesan.

NJUT!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *