Crostini med räkor och färskoströra – Plockmat

Crostini med räkor och färskost

Crostini med räkor och färskoströra – Plockmat till mingel, midsommar eller vilken festlighet eller middag som helst. Färskosten är uppblandad med massa örter och sen toppas räkorna med fint riven lime och citron. Små munsbitar. Dessa passar extra utmärkt tillsammans med bubbel. Hade ni en fin midsommar? Det var kanske det finaste och varmaste midsommarvädret någonsin, eller vad tror ni? Förra året var det rätt fint om jag minns rätt, men annars tycker jag att det nästan alltid har regnat. Vi. körde en så stor picknick med allt gott man kan tänka sig. Saknade inget, eller laxen då. Men hade inte orkat. Så mätt att jag inte ens orkade äta upp efterrättstårtan.

Midsommar 2020

Tog med dessa till midsommarpicknicken. Vi hade så mycket god mat på den picknicken. Allt från Skagenröra, färskpotatissallad, sill och köttbullar till prinskorvar, ägghalvor, paj, kycklingspett och röror.

Midsommar 2020

Firade med mina barndomsvänner då mina första midsommarplaner kraschade av lite olika skäl. Hade inte barnen denna midsommar och hade fått sitta helt själv om det inte varit för mina vänner. Det hade såklart gått att vara själv på midsommar, men roligare att fira med andra. Så tacksam att man ändå är i den situationen att man har så fina vänner som direkt bjuder in en.

Midsommar 2020

Till och med en traditionell jordgubbstårta med maräng och lemoncurd fick vi ihop på picknicken. Förresten är inte svenska jordgubbar hutlöst dyra nu i sommar? På min ICA kostade de 150kr för två stycken boxar. Hur dyrt som helst. Tydligen så var det för kallt i början av sommaren så det finns inte lika mycket som vanligt. Sedan har de inte tillgång till plockare p g a Coronan. Så det har resulterat i de dyra gubbarna. Så synd. Hade så sett fram emot att frossa i svenska jordgubbar i sommar.

Nu till receptet med crostini med räkor och färskoströra – Plockmat till mingel, midsommar eller vilken festlighet eller middag som helst. Ni kan självklart göra egna crostinis av baguette som penslas med olja och rostas i ugnen. Tycker att det är skönt att använda färdiga. Men gör det som passar dig bäst.

Crostini med räkor och färskoströra (15-20 st)

  • Crostinis
  • 250 g räkor med skal
  • Små röda mangoldblad

Färskoströra

  • 100 g färskost
  • 3 msk fint hackad basilika
  • 3 msk fint hackad persilja
  • 1/2 lime
  • 1 msk olivolja

Garnering

  • 1/2 lime (skalet)
  • 1/2 citron (skalet)

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Använd mixerstav för att blanda ihop färskosten med persilja och basilika, limesaft och olivolja.
  3. Lägg på mangoldblad på crostini, spritsa/klicka ut färskoströra, lägg på räkor och strössla över lime- och citronskal.

Lägg upp crostinis på severingsfat och servera gärna tillsammans med bubbel.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *