Kaffedrink av det gudomliga slaget

Kaffedrink Kahlua Vodka cocktail kaffecocktail drink kaffedrink

Kaffedrink av det gudomliga slaget. Tillspetsad med Kahlua och vodka. Serverad väl kyld. Blir magiskt. Gillar ni kaffedrinkar, eller separerar ni helst drink och kaffe. Jag gillar ju allt med kaffe: glass, kallbryggt kaffe, kaffe i desserter och mat. Kan inte föreställa mig att något skulle kunna missgynnas av en släng kaffe. Tycker det är en ljuvlig smakförstärkare. 

Gillar ni kaffedrinkar, eller separerar ni helst drink och kaffe. Jag gillar ju allt med kaffe: glass, kallbryggt kaffe, kaffe i desserter och mat. Kan inte föreställa mig att något skulle kunna missgynnas av en släng kaffe. Tycker det är en ljuvlig smakförstärkare. 

Tips! Se nedan för tips på snacks innan maten som även passar till den här drinken. 

Kaffedrink (1 drink)

  • 1/2 dl espresso, kall
  • 2 cl Kahlua
  • 2 cl vodka
  • Massa is
  • Kaffebönor till dekoration (valfritt)

Skaka alla ingredienser i en shaker. Häll upp i cocktailglas (som gärna fått ligga en stund i frysen). Dekorera med några kaffebönor.   

Brie med honung och rostade hasselnötter

Ett gott snacks efter eller före maten, till t ex en kaffedrink, är en liten tårtbit brie. Skär brie i små trekanter, ringla över flytande honung. Sist men inte minst strössla över grovt hackad, rostade hasselnötter. Den här kombon är bara så perfekt att snacksa på. 

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *